Wie ben ik?

ikIk ben Renske Wolfs, in 1980  geboren in Oisterwijk. Samen met mijn vriend, twee dochters (en onze hond) woon ik in het mooie ‘s-Hertogenbosch.

Muziek heeft altijd een grote rol gespeeld in mijn leven. Het is zo gezegd met de paplepel ingegoten. Toch was de opleidingskeuze niet meteen makkelijk, omdat ik ook graag in de hulpverlening wilde werken. Toen hoorde ik van de opleiding muziektherapie, waarin ik mijn passie voor muziek en interesse in mensen kon combineren!

In 2002 studeerde ik af aan de opleiding Creatieve Therapie Muziek aan de Hogeschool Limburg in Sittard, inmiddels Hogeschool Zuyd in Heerlen.

Na mijn opleiding heb ik 8 jaar als muziektherapeute gewerkt in dienstverband bij Stichting Prisma (voor mensen met een verstandelijke beperking). Hier heb ik veel ervaring opgedaan met onder andere mensen met autisme en gedragsproblemen. De laatste jaren combineerde ik dit met mijn eigen praktijk en sinds 2009 werk ik geheel als zelfstandige in mijn praktijk Muziektherapie Renske Wolfs.

Ik werk niet in een eigen praktijkruimte, maar in de vertrouwde omgeving van de cliënt. Ik kom (wekelijks) met mijn auto vol muziekinstrumenten bij mensen thuis, op een dagverblijf, school of instelling. Ik heb een samenwerkingsverband met Stichting Papageno en vertegenwoordig die Stichting in Noord-Brabant. Daarnaast werk ik o.a. voor cliënten van Stichting Amarant, Thebe Elisabeth, Herbergier Vlijmen en de Rafaëlschool van Kentalis, maar vooral voor particulieren.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Muziektherapie, onderdeel van de Federatie Vaktherapeutische Beroepen. Daarnaast ben ik geregistreerd in het Register Vaktherapeutische Beroepen. Om in ontwikkeling te blijven en de kwaliteit te waarborgen, volg ik jaarlijks een aantal studiedagen en heb ik intervisie en supervisie.